Uragan Nora u Meksiku odneo jedan život, sedmoro nestalo FOTO, VIDEO

Svet 30. avg. 202110:23
Podeli:
Uragan Nora Meksiko
Foto: REUTERS/Alfonso Lepe

Jedna osoba je poginula, a sedmoro se vodi kao nestalo, kada je uragan Nora u nedelju doneo centralnom delu zapadnog Meksika veliku količinu kiše, praćene jakim vetrovima, usled čega je došlo do poplava, a oštećeni su putevi, oborena drveća i nestalo je struje u pojedinim meksičkim državama.

PROČITAJTE JOŠ:

Guverner države Halisko Enrike Alfaro izjavio je da je tinejdžer iz Španije poginuo kada se hotel u Puerto Valjarti delimično srušio, jer je putanja Nore išla pored tog turističkog grada, preneo je AP.

Uragan Nora Meksiko
Foto: REUTERS/Alfonso Lepe

Jedna žena se vodi kao nestala kada je njen automobil odnela bujica, a zvaničnici su naveli da su poplave oštetile oko 500 domova, dok su dve osobe povređene u odronu zemlje.

Osim nestale žene, i šetorica ribara iz države Gerero se vode kao nestali. Uragan Nora, kategorije jedan, dostizao je brzine od 120 kilometara na čas, ponekad i sa jačim naletima, dodaje Rojters.

Uragan Nora Meksiko
Foto: REUTERS/Alfonso Lepe

Lokalni mediji su prikazali fotografije poplava, oštećenih puteva i srušenog drveća u nekoliko meksičkih država.

Meksička elektrodistribucija ranije je saopštila da je uspela da uključi struju kod 78 odsto domaćinstava u državama Mihoakanu, Kolimi, Halisku i Najaritu.

Američki Centar za praćenje uragana (NHC), koji je stacioniran u Majamiju, očekuje da će Nora nastaviti da se kreće u severnom pravcu i da će oslabiti do utorka.

Prošle nedelje, uragan Grejs ubio je osam ljudi kada je pogodio meksičku državu Verakruz.

Uragan Nora Meksiko
Foto: REUTERS/Alfonso Lepe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar