URA: U Skupštini odbranjen Ustav, vreme je za pomirenje

Svet 29. dec. 202012:08
Podeli:

Ustav Crne Gore odbranjen je sinoć u parlamentu, a naša država je usvajanjem izmena Zakona o slobodi veroispovesti dobila evropski i liberalan zakon koji sve verske organizacije stavlja u isti položaj i pod jurisdikciju jedinstvenog pravnog poretka države, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

„U tom duhu, rekli bismo, duhu ‘crno na belo’ su i naša dva amandmana koja su postala sastavni deo zakona i koji krajnje precizno dovode sve verske zajednice u isti položaj i čuvaju svaki pedalj države i njene kulturne zaostavštine“, navode iz te partije.

Jučerašnje, kako su rekli, „skandalozno, neodgovorno i kriminalno ponašanje“ opozicije predvođeno Demokratskom partijom socijalista, u crnogorskom parlamentu i van njega, kruna je „njihove lažne maske“ kojom se pokušavaju crnogorskoj i međunarodnoj javnosti prikazati kao zagovornici evropskih vrednosti i vrle demokrate.

Pročitajte još:

Iz URE su rekli da je opozicija juče grubo prekršila Ustav preko „svojih ekspozitura“ u Državnoj izbornoj komisiji i da su ispred parlamenta pozdravljali „besprizorne povike pune vulgarizama“ i uvrede na račun političkih neistomišljenika. „I još gore, pozdravljali i ohrabrivali pokliče kojima se poziva na linč ljudi pa čak i izazivanje sukoba.“

„Sve to u vreme dramatične epidemiološke situacije sa koronavirusom i zabrane svih okupljanja na javnim mestima. Na svu sreću, politička magnituda im je sve slabija pa njihovo skandalozno i antidemokratsko ponašanje i delovanje zaslužuje tek poneki od tzv. mimova na društvenim mrežama kojima uveseljavaju crnogorsku javnost. A što se tiče njihovog kriminalnog delovanja u DIK-u tu već spremamo krivičnu prijavu koju ćemo nadležnim organima predati još danas“, poručili su iz URE.

Poručili su da je vreme za pomirenje, da „mafija više nikada neće vladati Crnom Gorom“ i da je naša država konačno na putu da postane pravna država svih njenih građana.

„Nakon što su glumili nekoliko meseci mirnu tranziciju vlasti juče je opozicija na čelu sa DPS-om pokazala svoje pravo antidemokratsko lice. Suočeni sa argumentima sa kojima se izbija svaka njihova propaganda i manipulacija vezana za izmene Zakona o slobodi veroipovesti pobegli su sa zasedanja i pokušali da sabotiraju rad parlamenta a za to će svakako krivično odgovarati“, naglašavaju u URI.

Zamenik predsednika DPS-a i poslanik te partije Duško Marković, kojeg su u URI nazvali samoproklamovanim vođom opozicije, može, kako su kazali, „da prevari još po kojeg građanina i emotivno izmanipuliše sa njim“, ali većinska Crna Gora pamti „svaki njegov potez od pre trideset godina do danas.“

„Takvo je i jučerašnje licemerno šepurenje pred crnogorskom javnošću i znamenjima sa tobožnjom ljubavlju prema Crnoj Gori i Crnogorcima imajuću u vidu da se pre trideset godina crnogorskim obeležjima ironično podsmevao a istinske zagovornike crnogorske nezavisnosti nazivao izdajnicima. Pametnome dosta“, zaključili su iz URE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar