URA izviždana na Cetinju, odbornici DPS-a vređali Krivokapića i Abazovića

Svet 14. sep. 202114:07
Podeli:
Foto: Mediabiro.tv

Na Cetinju je uoči sednice Skupštine Opštine došlo do incidenta, kada je par muških osoba prvo verbalno napalo odbornika cetinjske URE Slavka Jankovića, a potom su mu upućene pretnje. Na samoj sednici odbornik Demokratske partije socijalista Milovan Janković uputio je niz uvreda Dritanu Abazoviću i Zdravku Krivokapiću.

POGLEDAJTE JOŠ:

Danas se na Cetinju održava Skupština opštine, i predstavnici URE su bili na meti uvreda desetak okupljenih građana. Nakon niza uvreda i povika, odbornik URE Slavko Janković se vratio nakon ulaska u zgradu u suočio se sa okupljenima.

Došlo je do verbalnog sukoba, a jedno lice je na kraju i uputilo pretnju Jankoviću, prenose Vijesti.

Milovan Janković, odbornik DPS u Skupštini Prijestonice Cetinje, i bivši gradnoačelnik ovog grada, poručio je potpredsedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazovića da treba da ga je sramota.

„Sram te bilo, mrtvi ti se otac prevrće u grobu“, poručio je Janković. On je potom uputio i niz uvreda na račun premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

„Takozvani predsedniče Vlade, sram te bilo, Katunjani su te se odrekli davano jer su oni ginuli za CG, a ti srbuješ. Nisi priznao CPC, stidi se, a pozivaš se na Crnogorce. Tebi nema mjesta u CG, ni tebi, ni Dritanu“, kazao je Janković.

Foto: Mediabiro.tv

On je istakao da nije kriva policija, da je „srbijanski pop“ Joanikije trebao da odustane od Cetinja.

„Manastir je državni, cetinjski. Sve crkve su radili građani i sve su to crnogorske crkve. Greška je što Milo Đukanović 2006. nije rekao biće crnogorska crkva. Cetinjski manastir je manastir Cetinja, a u njemu moraju biti svi. Crnogorski vladika mora biti crnogorski, a ne srpski“ – kazao je Janković.

BONUS VIDEO Dramatični momenti sa Cetinja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar