Ukupno 46 žrtava u ruševini zgrade na Floridi

Svet 07. jul. 202119:08
Podeli:
Srusena zgrada Majami
Srušena zgrada Majami Foto:Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Radnici su izvukli još 10 tela iz ruševina stambene zgrade na Floridi čime je broj poginulih porastao na 46, dok se više od stotinu ljudi vodi kao nestalo 14 dana od kada se srušila ta loše izgrađena višespratnica s dugom istorijom problema.

Zamenik šefa vatrogasaca u oblasti Majami-Dejd Rejd Džadala rekao je članovima porodica žrtava da je izvučeno još deset tela iz ruševina i „ostaci još nekih tela“.

Radnici po olujnom vetru i kiši i dalje tragaju kroz zdrobljeni beton na mestu gde je bila zgrada „Šamplejn taurers saut“ (Champlain Towers South) u Surfsajdu, šut rukama ubacuju u kofe i prenose ih u lancu.

Ekipe nisu našle znak da pod betonom ima preživelih stanara zgrade koja se srušila toko noći, dok su spavali.

Radnici ipak i dalje tragaju za šupljinama unutar gomila šuta gde bi neko mogao preživeti, rekao je šef vatrogasaca okruga Alan Kominski, ali dodao da nažalost to ne očekuje.

Majami zgrada
Majami Foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Iz brda smrlvljenog betona i uvijenog čelika, visokog devet metara, uklonjene su 124 tone šuta koji se sortira i smešta u skladište kao potencijalni dokaz u istrazi o tome zašto se zgrada srušila.

Lokalne vlasti kažu da je predsednik SAD Džozef Bajden koji je to mesto posetio prošle nedelje, danas ponovo ponudio svoju podršku. +

BONUS VIDEO: Klizište u Japanu

 

Komentari

Vaš komentar