Ukupno 18 žrtava trovanja metanolom u Jekaterinburgu

Svet 17. okt. 202110:02
Podeli:
Mladi, piće, alkohol
Foto: Shutterstock

Ukupno 18 ljudi je preminulo je od trovanja metanolom u ruskom gradu Jekaterinburgu, četvrtom po veličini ruskom gradu, saopšteno je danas iz lokalne kancelarije Ruskog istražnog odbora za region Sverdlovsk.

PROČITAJTE JOŠ:

„Lokalna kancelarija Ruskog istražnog odbora za region Sverdlovsk pokrenula je krivičnu istragu o zločinu iz Stava 3 član 238. Krivičnog zakona Rusije – prodaja proizvoda koji nisu usklađeni sa bezbednosnim standardima, a koji su izazvali smrt iz nehata dve ili više osoba“, objavljeno je u saopštenju ovog tela, prenosi TAS S.

Tokom istrage vođene od 7. do 14. oktobra ustanovljeno je da je nekoliko lica prodavalo metil alkohol u Jekaterinbugu, a istražni organi su izvršili uviđaj na mestu izvršenja krivišnog dela, ispitali svedoke i uradili forenzička veštačenja.

Nakon incidenta, tužilaštvo je izdalo nalog da se istraži da li se „metil alkohol flaširao na nekoj od lokalnih pijaca“, a Valerij Goreljik, predstavnik MUP Ruske Federacije za region Sverdlovsk izjavio je da policija privela dvojicu lokalaca koji su osumnjičeni da su prodavali alkohol u flašama na pijaci Botanički.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar