Uhapšeni roditelji optuženi da su u ime sina ubili četiri učenika u SAD

Svet 04. dec. 202110:09
Podeli:
Džejms i Dženifer Krambli Foto: District Court via AP

Roditelji protiv kojih je podignuta optužnica za ubistvo iz nehata u ime njihovog maloletnog sina koji je ubio četiri učenika iz svoje srednje škole u američkoj saveznoj državi Mičigen uhapšeni su u subotu u Detroitu, saopštili su zvaničnici.

Pročitajte još:

„Džejms i Dženifer Krambli pronađeni su na prvom spratu industrijske zgrade u ulici Bellevue, u blizini mesta gde je tokom noći pronađeno njihovo vozilo“, rekao je portparol policije Detroita Rudi Harper, piše CNN.

Vozilo Kramblijevih pronadjeno u Detroitu, oko 60 kilometara od srednje škole gde se dogodila pucnjava.

Podsetimo, oni su u petak optuženi po četiri tačke, tri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin otvorio vatru u srednjoj školi u Oksfordu, oko 60 kilometara od Detroita, ubio četvoro učenika i povredio još sedmoro.

Džejms Krambli je vodio sa sobom Itana kada je, četiri dana pre napada, kupovao pištolj koji je Itan doneo u školu, navode tužioci.

Kada je čuo izveštaje o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao. Krambli je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin napadač u školi.

Optužnice se retko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama. Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na bezbednom mestu kojem deca nemaju pristup.

BONUS VIDEO: Pucnjava u školi u Mičigenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar