Uhapšene desetine mafijaša, „pao“ i bivši dečko Nine Morić

Svet 13. maj. 202016:47
Podeli:
Foto: Spada / LaPresse / Profimedia

Italijanska policija uhapsila je 91 osumnjičenog pripadnika sicilijanske mafijaške organizacije Koza nostra tokom istrage o pranju i iznudi novca, a u regionu je ova vest izazvala posebnu pažnju pošto se među uhapšenima našao i nekadašnji partner jedne hrvatske starlete.

Kako navodi AP, cilj akcije italijanskih bezbednosnih snaga je da se kriminalna organizacija spreči da iskoristi ekonomske nedaće koje je izazvala pandemija koronavirusa. Više stotina pripadnika Finansijske garde Italije, koja je nadležna za finansijske zločine, izašlo je na ulice Palerma, navodnog uporišta kriminalne organizacije, kao i u nekoliko regiona u severnoj Italiji.

Istražitelji tvrde da su se osumnjičeni bavili pranjem i iznudom novca, da su sticali prihode kroz trgovnu drogom i da su planirali da iskoriste nelegalno stečen novac da kupe preduzeća koja se suočavaju sa problemima zbog pandemije koronavirusa.

Među uhapšenima našli su se članovi mafijaških porodica Akvasanta, Arenela, Ferante i Fontana koje su decenijama kontrolisale delove glavnog grada Sicilije, Palerma, piše Dojče vele. Optuženi su za niz zločina, a sumnja se da su neki od uhapšenih bili uključeni u korumpirane projekte brodogradilišta u Palermu i vođenje ilegalnih aparata za kockanje i online kockarnica. Zaplenjena im je imovina u vrednosti 15 miliona evra.

Foto: Printscreen

U ovoj „megaraciji“ uhapšen je i Daniele Santoiani, bivši učesnik u italijanskom „Velikom bratu“ koji je bio u vezi s hrvatskom manekenkom Ninom Morić, prenosi Jutarnji list. Santoiani je radio kao portparol kompanije za uvoz kafe Mok Caffe, a smatra se da je ta firma bila paravan za organizovani kriminal.

Komentari

Vaš komentar