Uhapšen Španac koji je koronavirusom zarazio 22 osobe

Svet 24. apr. 202118:03
Podeli:
Teretana
Teretana Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Stanovnik Majorke je uhapšen jer je koronavirusom zarazio 22 osobe, pošto je inficiran nastavio da ide na posao i u teretanu, saopštila je lokalna policija u Španiji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policija je krajem januara pokrenula istragu posle porasta broja zaraženih koronavirusom u gradu Manakor i informacija da je jedan zaraženi radnik krio svoju bolest.

Nekoliko dana pošto je otkriveno žarište koronavirusa, radnik čije ime nije saopšteno, počeo je da ima simptome koronavirusa, što je izazvalo zabrinutost kolega na poslu, koji su mu savetovali da se vrati kući i testira.

Radnik se sutradan vratio na posao i posetio teretanu. Na poslu je njegov nadređeni insistirao da se vrati kući jer postoji rizik da inficira kolege. Kasnije su kolege rekle policiji da je vidno imao znake povišene telesne temperature.

Zaraženi muškarac je ignorisao pozive kolega i drugi dan je nastavio da radi, šetajući se svuda i skidajući namerno masku dok je kašljao. U jednom trenutku je rekao da hoće sve oko sebe da zarazi, navela je policija.

Zabrinute kolege su se potom testirale i ispostavilo se da je pet radnika zaraženo, a oni su zarazili članove porodice, među kojima tri bebe.

Muškarac je zarazio i neke ljude u teretani, koji su kasnije preneli virus na svoje bližnje. Policija je navela da je inficirani muškarac zarazio 22 osobe.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar