Uhapšen napadač na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Svet 07. nov. 202019:55 > 20:10
Podeli:
Foto: TANJUG/AP Photo/Laurent Cipriani

Francuska policija uhapsila je osumnjičenog za prošlonedeljni napad na pravoslavnog sveštenika u Lionu. Mediji u Francuskoj navode da je motiv napada bila osveta zbog preljube.

Nedelju dana nakon napada na sveštenika grčke crkve u Lionu uhapšen je napadač gruzijskog porekla, prenosi francuski list Parizijen.

List piše da je osumnjičeni 40-godišnji Georgi P. uhapšen juče u svojoj kući u Lionu. Dobrovoljno je saslušana i njegova 35-godišnja partnerka ruske nacionalnosti.

 

Parizijen navodi da je osumnjičeni priznao da je izveo napad iz osvete zbog preljube, zbog toga što je njegova partnerka bila ljubavnica sveštenika Nikosa Kakavelakisa.

Osumnjičeni je naveo da nije nameravao da ubije žrtvu.

Francuski list prenosi da je sveštenik Kakavelakis izašao iz kome i da je saslušan. Tokom razgovora sa policajcima sveštenik je spomenuo „ljubomornog supruga“.

Pravoslavni sveštenik ranjen je u stomak sa dva hica iz “krateža” , dok je zaključavao vrata grčke crkve u Lionu.

Napad se dogodio u trenutku kada je Francuska proglasila najviši stepen bezbednosnog rizika zbog ubistva tri osobe u crkvi u Nici 29. oktobra, dva dana pre napada u Lionu, zbog čega se sumnjalo da je u pitanju teroristički napad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar