Podeli
Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto:EPA-EFE/JOHANNA GERON

U policijskom pritvoru završio je 63-godišnjak iz Kletišta kod Kutine, koji je nakon pucnjave na Markovom trgu izjavljivao da je pokojni Danijel Bezuk hteo da ubije premijera, navodeći kako i "on lično o tome mašta".

Kod Siska je uhapšen 63-godišnjak, a u Zagrebu 48-godišnjak. I jedan i drugi su pretili premijeru.

Pročitajte još:

Sisačko-moslavačka policija u subotu je izvestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom sa šireg područja Kutine zbog sumnje da je počinio krivično delo pretnje na štetu predsednika Vlade RH te da je nedozvoljeno posedovao oružje i eksplozivne napravetvari.

“Elementi terorizma”

“Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj da ubije policajce već da veruje da bi, da ga je vidio, ubio predsednika Vlade.

Foto: Facebook/Danijel Bezuk

Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo kako je pokojni to trebao da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta”, saopštila je policija.

Dodaju da su u sklopu kriminalističkog istraživanja pretrage doma, drugih prostorija i vozila 63-godišnjaka pronašli i oduzeli više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih naprava.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 63-godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku i prijavljen Opštinskom državnom tužilaštvu u Sisku.

Foto:BETAPHOTO/HINA/Edvard SUSAK

Otac uhapšen, pa pušten

Otac 22-godišnjeg napadača s Markova trga u utorak je pušten na slobodu nakon što je uhapšen, a potom i ispitan na Opštinskom državnom tužilaštvu u Sisku zbog posedovanja ilegalnog oružja.

Policija je ranije izvestila da su kod njega pronađene puške i prigušivači i 1.169 komada raznog oružjas, a još nije poznato jesu li automatska puška kojom je 22-godišnjak pucao po Trgu sv. Marka i pištolj kojim je sebi oduzeo život iz očevog arsenala.

Jutarnji list u subotu je objavio da je Danijel Bezuk pre napada u kojem je teško ranio jednog policajca na Markovom trgu, a potom počinio suicid na svom kompjuteru duže vreme pratio informacije vezane za premijera Andreja Plenkovića, ali i predsednika republike Zorana Milanovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar