Uhapšen čovek koji je nosio južnjačku zastavu u Kongresu

Svet 14. Jan. 202122:03 > 22:22
Share:
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Čovek koji je fotografisan kako drži zastavu Konfederacije tokom nereda prošle nedelje u Kongresu uhapšen je danas u Delaveru, saopštila je policija. Kevin Sifried priznao je FBI u utorak da su on i njegov sin bili deo grupe koja je ilegalno ušla u Kapitol 6. januara i da su tog dana bili u Vašingtonu da čuju Trampov govor.

Američka obaveštajna agencija FBI objavila je bilten sa njegovim slikama i zatražila od javnosti pomoć u identifikaciji. FBI je tražila pomoć u identifikovanju pojedinaca “koji su ilegalno ušli u Kapitol”, uključujući čoveka sa zastavom Konfederacije.

Čovek sa zastavom ubrzo je identifikovan kao Kevin Sifrid, javili su mediji.

 

Identitet Kevina Sifrida i njegovog sina Hantera utvrđen je nakon što je FBI dobio dojavu od Hanterovog poznanika koji je rekao da se hvalio da je bio sa ocem u Kapitolu 6. januara. FBI je podigao optužnicu protiv Kevina Sifrieda i protiv njegovog sina.

Kevin Sifried priznao je FBI da su on i njegov sin bili deo grupe koja je ilegalno ušla u Kapitol 6. januara i da su tog dana bili u Vašingtonu da čuju Trampov govor.

Rekao je da je njegov sin pomogao da se ukloni slomljeno staklo na prozoru Kapitola, nakon čega su oni i drugi demonstranti ušli u zgradu. Sifried je takođe rekao da je doneo južnjačku zastavu iz svog doma u Delaveru, gde je obično istaknuta, navodi CNBC.

Na video snimcima na Tviteru vidi se kako Hanter Sifrid pomaže da se uklone ostaci stakla sa slomljenog prozora na Kapitolu.

“Kevin Sifried je potvrdio policajcima da je nepoznata osoba tražila od Hantera da pomogne u uklanjanju stakla jer je nosio rukavice. Nakon što je uklonio ostatke, gomila je mogla da uđe u unutrašnjost zgrade Kapitola”, navodi se u dokumentu.

Federalni tužilac u Vašingtonu rekao je da tokom ove nedelje očekuje da će stotine ljudi biti optuženo za zločine povezane sa neredima u Kapitolu.

Foto: U.S. department of justice

Juče su savezni agenti uhapsili nekoliko osumnjičenih u Njujorku, Merilendu, Teksasu i Floridi. Danas je takođe uhapšen i penzionisani vatrogasac, nakon što je identifikovan kao čovek koji je bacio aparat za gašenje požara na policajce.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment