Udavio devojku tokom seksa, u zatvor ide na samo dve godine

Svet 08. sep. 202116:23
Podeli:
Foto: Durham Constabulary

Oženjeni Sam Pibus (32) ubio je svoju ljubavnicu Sofi Mos, I to samo dva meseca nakon stupanja u brak sa svojom ženom u Velikoj Britaniji. Zbog ovog dela u zatvoru će provesti svega dve godine.

Pročitajte još:

Ovo je proglašeno ubistvom iz nehata, a dogodilo se pošto je Sam došao u njenu kuću nakon što mu je žena zaspala. Oni su potom imali seksualni odnos tokom kojeg je Pibus zadavio Sofi. Davio ju je nekoliko minuta dok ona potpuno nije prestala da reaguje, piše Sun.

Umesto da pruži prvu pomoć ili pozove hitnu, otišao je do svog automobila I u njemu sedeo 15 minuta i pitao se šta da uradi.

Na kraju se odvezao do policijske stanice i rekao da veruje da je zadavio Sofi.

Oni su dojurili do njenog stana i odveli je u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da je spasu.

Pibus je u ponedeljak osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora, ali će biti pušten nakon što odsluži polovinu.

Bio je optužen za ubistvo, ali mu je dozvoljeno da se izjasni krivim po lakšoj optužbi za ubistvo iz nehata zbog nedostatka dokaza.

Kako je rekao ona je pristala na to da je Sam davi tokom seksa I da joj to radio u toku svakog prethodnog seksualnog odnosa.

Sudija koji se bavio njegovim slučajem Paul Vatson rekao je da nijedna kazna ne može nadoknadi gubitak koji je pretrpela Sofina porodica.

„Očigledno je da je ovo opasno, bilo da to partner želeo ili ne. Trebalo bi da se zabrani grub seks”, rekao je.

Međutim, Sam je uspeo da u svoju korist iskoristi to što je Sofi pristala na davljenje.

To mnogi ne prihvataju kao validni argument.

„Ovu odbranu rutniski koriste muškarci koji su ubili žene kako bi dobili nižu kaznu”, rekla je Teresa Parker iz Ženskog centra.

„U 45 odsto slučajeva u kojima muškarac ubija ženu tokom seksualnog čina i tvrdi da je pristala, uspeva sebi da smanji kaznu”, dodala je.

„Četiri godine i osam meseci života žene šalju zastrašujuću poruku ženama koje žive sa nasilnim partnerima”, naglasila je.

Na S.O.S telefon 0800 100 007 u Srbiji mogu se javiti sve žene koje trpe nasilje u periodu od 10 do 20 časova svakog radnog dana. Pozivi se ne naplaćuju, a razgovor se može voditi anonimno.

BONUS VIDEO: Hapšenje ubice sa Floride

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar