Ubijena mečka u Beranama, policija privela više osoba

Svet 18. feb. 202121:00
Podeli:
Foto: Shutterstock

Policija je večeras privela nekoliko osoba iz sela Donja Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili mečku. Inače, mečka je danas sa mladuncima "posetila" urbanu gradsku zonu. Lovci, bolji poznavaoci ćudi divljači, smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se sinoć u potrazi za hranom, zbog guste magle izgubila i zalutala u grad.

„Prema našim operativnim saznanjima, te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafiinska rukavica, oružije i drugi eventualni dokazi i materijali“, naveli su iz policije.

Kako prenosi Radio Berane, vest da je mečka koja je danas sa mladuncima „posetila“ urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena uznemirila je javnost u Beranama.

„Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspeo sam da pronađem mečku, nažalost bila je ubijena. Ovo je delo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini“, rekao je za taj radio jedan od lovaca, Mladen Premović.

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

„Mogu slobodno da kažem da kod nas ne postoji lovačko udruženje, jer nisu u stanju da stanu na kraj ovakvim postupcima. Nisu sprečili da se ovakvi događaji dešavaju, to govori o njhovoj neefikasnosti i nesposobnosti“, kazao je Premović.

Radio Berane je prenio da je mečka pronađena u mestu Jela-Breze u selu Rovca, sudbina mečića za sada je nepoznata.

„Nakon što me je Premović obavestio o ovom događaju, dođli smo na mesto gdje je mečka pronađena. Zajedno sa policijom, pripadncima KRIM službe, radimo na prikupljanju činjenica, a biće pokrenut i krivični postupak protiv počinilaca“, izjavio je regionalni inspektor za šumartsvo, lovstvo i zaštitu bilja Milutin Vukić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar