Ubijen sin bivšeg predsednika Hondurasa i još trojica mladića VIDEO

Svet 15. jul 202222:48
Podeli:
Foto: Orlando SIERRA / AFP / Profimedia

Sina bivšeg predsednika Hondurasa Porfirija Loba i još trojicu mladića navodno su u četvrtak rano ujutro pogubili naoružani napadači iz kriminalne grupe MS-13 nakon što su napustili noćni klub u glavnom gradu te zemlje. Snimci nadzorne kamere pokazuju da najmanje pet naoružanih muškaraca dolazi do prednjeg dela izlazne rampe na parkingu i trči u zgradu gde su naterali sina bivšeg predsednika, Saida Lobu Bonilu (23) i druge muškarce da izađu iz dva terenca.

Lobo Bonilja, 23-godišnji Luis Zelaja, sestrić bivšeg ministra odbrane Hondurasa Salomona Vaskeza, i Bonilin vozač i obezbeđenje, Norlan Rodrigez, naterani su da stanu uz zid pre nego što budu pogubljeni. Svaki od četvorice su upucani u glavu, objavio je honduraški list La Prensa.

„Ubistvo četvorice mladića, uključujući sina bivšeg predsednika Porfirija Loba Sose, pripisuje se pripadnicima Mara Salvatruče (MS-13). Namera je da se izazove haos, nestabilnost i teror“, rekao je direktor Nacionalne policije Gustavo Sančez.

Dodatni video snimci pokazuju kako napadači, koji su nosili nešto što su izgledali kao prsluci policijskog odreda za borbu protiv bandi, trče sa parkinga ka svom kamionetu pre nego što je izgledalo da je jedan od njih upucan.

Kasnije, naoružana osoba se povukla da pomogne svom povređenom saučesniku i odnela ga.

Vlasti su proveravale oblasne bolnice u potrazi za ranjenim napadačem.

Lorena Kaliks, portparolka Kancelarije državnog tužioca, potvrdila je smrt Loba Bonilje, a bivši ministar odbrane Romeo Vaskez Velaskez rekao je lokalnim medijima da je Zelaja takođe ubijen.

"Nisam mogao da vidim svog sina, to su stvari koje bole",  rekao je bivši predsednik Lobo na mestu ubistva.

"Ne znam šta se dešava, ali znam da su ljudi koji su počinili ovo ubistvo prilično obučeni ljudi, oni nisu početnici", rekao je Lobo.

On je otkrio je da je njegov najmlađi sin Luis (19), koji je bio u društvu brata, izbegao masakr jer je vozio drugo vozilo.

Denis Kastros, bivši direktor Instituta za forenzičke nauke, rekao je da je napad možda bio unapred koordinisan.

Još jedan sin Porfirija Loba, Fabio, osuđen je u Sjedinjenim Državama 2017. na 24 godine zatvora zbog optužbi za trgovinu drogom.

Prošle godine Sjedinjene Države su objavile da bivšem predsedniku više neće biti dozvoljen ulazak u zemlju jer je navodno primao mito od trgovaca drogom u zamenu za političke usluge.

BONUS VIDEO: Obračun bandi na plaži u Meksiku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar