Ubica dece se žali na nedovoljno obroka i prejako stegnute lisice

Svet 29. sep. 202120:15
Podeli:
Harald Kopic Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Harald Kopic, koji je u noći sa petka na subotu u Zagrebu ubio troje svoje dece, prebačen je danas u istražni zatvor Remetinec. Sahrana dece koju je ubio održana je danas na zagrebačkom groblju u vreme kada je Kopic prebačen u Remetinec.

Na ročištu održanom na Županijskom sudu u Zagrebu, istražni sudija ga je osudio na mesec dana zatvora, što je odluka koja nikoga nije iznenadila.

Albina Tisanić, zamenica okružnog javnog tužioca, rekla je da je Kopitz dobio mesec dana istražnog pritvora po tri pravne osnove.

„Prvi je da postoji opasnost da bi okrivljeni, dok je na slobodi, mogao uticati na iskaz svedoka koji će morati da se ispita tokom istrage. Okolnosti izvršenja ovog dela su posebno teške“, kaže Tisanić.

Njegov advokat Marko Ivica rekao je danas da mora da se žali na odluku po službenoj dužnosti.

Ubica se žalio na nedovoljno obroka i previše stegnute lisice

„Morao sam da prigovorim po službenoj dužnosti i moraću da napišem žalbu na tu odluku“, rekao je advokat.

RTL prenosi da Kopic nema problema sa spavanjem ili apetitom, ali se požalio da mu obroci nisu dovoljni i da su mu lisice pretesne.

Harald Kopitz sa decom Foto: Instagram

„On je svestan gde se nalazi i da neće uskoro izaći ako ova žalba ne prođe, pa smo se pripremili za obe opcije. I sve dok traje postupak, ja ću biti u kontaktu s njim i pripremiti odbranu “, rekao je advokat Ivica.

Portparol suda: Za očekivati je da bi postupak mogao ići brzo

Ako bude osuđen za tri teška ubistva, Kopic bi se mogao suočiti sa do 50 godina zatvora, što je najviša kazna predviđena hrvatskim zakonom.

„Jedan od faktora će biti i svakako je stanje okrivljenog, ali s obzirom na ono što je trenutno poznato i prikupljene dokaze, za očekivati je da će čitava istraga, a zatim i eventualni dalji tok postupka ići relativno brzo“ naglašava Krešimir Devčić, portparol Županijskog suda u Zagrebu.

BONUS VIDEO: Otac zadavio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

Komentari

Vaš komentar