U Zagrebu slavlje, Tomašević: Nećemo prodati dušu vragu

Svet 16. maj. 202123:50 > 00:08
Podeli:
Tomislav Tomasevic
Tomislav Tomašević slavi pobedu na izborima Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL

Državna izborna komisija Hrvatske saopštila je večeras da na lokalnim izborima u četiri najveća grada vode Tomislav Tomašević u Zagrebu, Marko Filipović u Rijeci, Ivica Puljak u Splitu, a Ivan Radić u Osijeku, dok je za gradsko veće Zagreba u prednosti opoziciona kolaicija predvođena strankom Možemo. "Danas su građani Zagreba glasno rekli DA promeni, jasno su rekli da možemo transparentnije i bolje. Građani su glasno rekli da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki i zato je Zagreb naš", rekao je Tomašević u pobedničkom govoru.

Danas smo u Zagrebu napravili jedan i po od 2 koraka da oslobodimo grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je samo pola koraka da promenimo model upravljanja gradom i da uhvatimo korak s evropskim metropolama, rekao je Tomašević.

„Ostavili smo srce na terenu“, poručio je.

Prema preliminarnim rezultatima, nakon skoro 60 odsto obrađenih glasova, u drugi krug izbora u Zagrebu ići će Tomislav Tomašević (Možemo!), koji je osvojio 44,01 odsto i Miroslav Škoro (Domovinski pokret), koji je osvojio 12,23 odsto i prestigao Jelenu Pavičić Vukičević (BM 365), koja je osvojila 12,09 odsto.

U Splitu je Ivica Puljak iz Centra dobio 28,77 odsto glasova, a HDZ-ov kandidat Vice Mihanović 20,55, i njih dvojica će ići u drugi krug. Treći je završio nekadašnji gradonačelnik Željko Kerum s 14,05 odsto.

U Rijeci je najviše glasova dobio kandidat SDP-a Marko Filipović – 29,58 odsto. Davor Štimac, nezavisni kandidat, dobio je 16,92, a Josip Ostrogović (HDZ) 13,47 odsto.

Prema prvim nepotpunim rezultatima izbora u Osijeku, u trci za gradonačelnika vodi HDZ-ov Ivan Radić s 41,33 odsto glasova, a drugoplasirani Berislav Mlinarević iz Domovinskog pokreta je daleko iza njega sa 19,25 odsto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar