U sudaru vozova u Egiptu poginule 32 osobe, povređeno 165

Svet 27. mar. 202100:52
Podeli:
Foto: REUTERS/Khaled Hasan

Najmanje 32 osobe su poginule, a 165 je povređeno u sudaru dva voza severno od grada Sohag u Egiptu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Do sudara je došlo dok su vozovi prolazili iznad kanala sa vodom.

Više od 100 vozila hitne pomoći poslato je na lice mesta, rekla je ministarka zdravlja Hala Zajed, dodavši da su povređeni prebačeni u četiri bolnice.

U provinciju Sohag stigla su dva aviona sa 52 lekara, uglavnom hirurga, dok će vojnim avionom u Kairo biti upućeni najteže povređeni putnici.

Uzrok nesreće se istražuje, a glavni tužilac Hamada el-Savi posetio je mesto nesreće. Premijer Mustafa Madbuli rekao je novinarima da je železnica godinama zapostavljena do te mere da je postala zastarela i izuzetno rizična.

„Potrošili smo milijarde da unapredimo železnicu ali nam predstoji dug put da završim sve neophodne radove“, rekao je on.

Vlada će platiti odštetu od 6.400 dolara svakoj porodici koja je izgubila svog člana, dok će povređeni putnici dobiti između 1.280 i 2.560 dolara ponaosob, zavisno od težine povrede.

Foto: REUTERS/Khaled Hasan

Rojters navodi da Egipat ima jednu od najstarijiih i najvećih železničkih mreža u regionu i da su nesreće u kojima ima žrtava česte.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar