U Split stigao voz pun turista iz Češke, Slovačke i Mađarske

Svet 29. maj. 202121:14
Podeli:
Split, turisti, Češka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Više od 300 turista iz Češke, Slovačke i Mađarske stiglo je prvim vozom češke kompanije "RegioJeta" u Split. Voz sa turistima je u petak krenuo iz Praga, a tamošnja hrvatska ambasadorka, Mirjana Pancirov, rekla je na dočeku u Splitu da je poslednji noćni voz iz Praga ka Hrvatskoj bio još pre skoro devet decenija, daleke 1936.

U realizaciji ovog projekta, u kojem će češki, slovački i mađarski novinari obići Split, ostrva Brač i Klis, učestvovale su TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Splita i druge turističke organizacije sa područja Splitsko-dalmatinske županije uz organizaciju i podršku Hrvatske turističke zajednice, odnosno Predstavništva HTZ-a u Češkoj i Mađarskoj.

Direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stela naglasio je kako je uvođenje linije „RegioJeta“ od izuzetnog značaja za tu županiju s obzirom da su Česi tradicionalni gosti u Dalmaciji.

“Preko ove linije će dolaziti i Slovaci i Mađari po izrazito povoljnim cenama. Zahvaljujući Hrvatskoj turističkoj zajednici imamo dodatni način dolaska sa jednog od najvažnijeg tržišta, pa nam se time otvara prostor za povećani priliv gostiju iz Češke, Slovačke i Mađarske što je nama ovde u Dalmaciji od izuzetne važnosti”, zaključio je Stela.

Turiste je na stanici u Splitu dočekala i predstavnica Ministarstva turizma i sporta, Monika Udovičić, rekavši da je sve spremno za turističku sezonu u sklopu projekta „Safe stay in Croatia“ (Siguran boravak u Hrvatskoj), sastavljenog na osnovu epidemioloških mera.

U projektu „Safe stay in Croatia“ propisani su protokoli za siguran boravak u 25 kategorija – od hotela, kampova, privatnog smeštaja do javnog prevoza, avioprevoza, luka, autobuskih prevoznika i rent-a-kar agencija, kao i turističkih agencija, vodiča, muzeja i nacionalnih parkova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar