U Španiji ubrzana vakcinacija, otvaraju se posebni centri

Svet 06. apr. 202119:31
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Premijer Pedro Sančes rekao je da Španija ubrzava masovnu vakcinaciju, te se u nekim gradovima otvaraju posebni centri za to. Španija planira da dobije 87 miliona doza vakcina do septembra za 33 miliona svojih stanovnika, a premijer je rekao da će moći da se vakciniše svako ko hoće.

„Sada je prioritet više nego ikad pre da se vakciniše bez predaha. Vakcinisati, vakcinisati, vakcinisati!“, rekao je španski premijer.

Sančes očekuje da će povećane isporuke narednih meseci omogućiti da se vakciniše 70 odsto odraslih do kraja avgusta. On je rekao da očekuje da u Španiju stigne 38 miliona doza vakcine do juna, oko 3,5 puta više nego u periodu januar-mart, kada je širom EU stiglo manje vakcina nego što što je predviđeno.

Španija planira da dobije 87 miliona doza vakcina do septembra za 33 miliona svojih stanovnika, a premijer je rekao da će moći da se vakciniše svako ko hoće.

Španija je juče prijavila 2.247 novih potvrđenih sučajeva zaraze i 85 umrlih, a ukupno tokom epidemije 3,3 miliona zaraženih i više od 75.000 umrlih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar