U RS ograničenje kretanja 1-3. i 6-8. maja

Svet 25. apr 202009:49 > 11:35
Podeli:
Foto: Dejan Rakita/Pixsell

U periodima od 1. do 3 maja, kao i od 6. do 8. maja ponovo će biti sprovedene mere potpuno ograničenog kretanja između opština u Republici Srpskoj (RS), pišu banjalučke "Nezavisne".

List navodi da će kretanje unutar opština biće omogućeno tokom ograničenih vremenskih intervala kako bi se omogućilo nužno kretanje, ali ne i okupljanja u pomenutim periodima.

Pored toga, planirano je postepeno popuštanje restriktivnih mera uz posebne mere distance, higijene i upotrebu maski i rukavica.

Od 27. aprila bilo bi dozvoljeno pokretanje proizvodnje koja je obustavljena, ograničen broj objekata javnih i privatnih vrtića po anketi uz meru da pojava bolesnog đeteta zatvara objekat na 14 dana u kućnu izolaciju, uz testiranje.

Naredna popuštanja u slučaju povoljne situacije, navodi list, biće od 8. maja, kada će biti dozvoljen rad trgovina u tržnim centrima, kao i ustanova kulture kao što su muzeji.

Od 11. maja dozvoliće se rad preostalim trgovinama, sledećem broju vrtića (po potrebi i prijavi), biće organizovan ograničen javni prevoz.

Takođe, biće otvorene ustanove kulture (biblioteke) uz sve higijenske uslove, kao i teretane u prirodi.

Prema planu, u zavisnosti od situacije, pre 18. maja neće biti dozvoljeno obavljanje sledećih đelatnosti: trgovine obućom i odećom (u kojima se roba proba), ugostiteljstvo, hoteli, moteli, hosteli, igre na sreću, stočne pijace, javna okupljanja, bioskopi, pozorišta, stomatološke usluge, frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i posete staračkim domovima i bolnicama, navode Nezavisne.

Komentari

Vaš komentar