U oktobru će se znati pobednik u sporu Ilon Mask – Tviter

Svet 29. jul 202219:25
Podeli:
Foto: Shutterstock/Sergei Elagin

Pokušaj kompanije Tviter da zadrži ugovor Ilona Maska o prodaji od 44 milijarde dolara ići će na petodnevno suđenje koje počinje 17. oktobra.

Mask, najbogatija osoba na svetu i izvršni direktor Teske i SpaceX-a ima rok do petka za podnošenje bilo kakvih protutužbi. Njegovi advokati kažu da bi on mogao podneti četiri tužbe u kojima traži finansijsku odštetu za sporni ugovor.

Izvršni direktor Tesle rekao je 8. jula da se povlači iz ugovora, okrivljujući Tviter za kršenje ugovora prikazivanjem lažnih računa na svojoj platformi.

Tviter je podneo tužbu nekoliko dana kasnije, nazvavši tvrdnje o lažnim računima odvraćanjem pažnje, i tvrde da je Mask ugovorom o spajanju obvezan da zaključi posao po ceni od 54,20 dolara po deonici. Inače, deonice kompanije porasle su 1,4 posto u jutarnjem trgovanju u petak i dostigle su cenu od 41,45 dolara.

Tviter pokušava da prisili milijardera da ispuni svoje obećanje iz aprila da će kupiti giganta društvenih medija za 44 milijarde dolara, a kompanija želi da se to dogodi brzo jer, kako tvrde,  tekući spor šteti njenom poslovanju.

Dve strane su se u osnovi složile sa suđenjem koje počinje 17. oktobra, ali su bile u sukobu zbog pristupa internim dokumentima i drugim dokazima.

Mask je ove sedmice optužio Tviter da odugovlače sa odgovorom na njegove zahtjeve o dokazima, a s druge strane Tviter ga optužuje da traži ogromne količine podataka koji nisu bitni za glavno pitanje u konkretnom slučaju a to je da li je Mask prekršio ugovor.

***

BONUS VIDEO: Ilon Mask - čovek koji živi budućnost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar