U Novom Pazaru protest podrške muslimanima u Palestini

Svet 15. maj. 202113:40
Podeli:
Protest za Palestinu
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Od početka obračuna u Palestini i napada na Mesjid Al Aqsa koji za Muslimane celog sveta predstavlja treće po važnosti mesto na svetu, posle Mesjid Al Haram-a u Meki i Džamije Poslanika Muhammeda u Medini, muslimani Sandžaka danima na društvenim mrežama iskazuju zabrinutost za svoju braću u Palestini obzirom da su svi muslimani sveta braća po Islamskom verovanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Danas je u Novom Pazaru organizovan protest podrške muslimanima u Palestini ali i zabrinutosti zbog nesolidarnosti Arabskih zemalja sa muslimanima u ovoj zemlji.

Protest je orgnizovala Sandžačka Demokratska Partija čiji je osnivač bivši ministar u Vladi, gospodin Rasim Ljajić. Ovom skupu prisustvovalo je par stotina građana Novog Pazara.

Protest za Palestinu
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Ovo nije prvi put da se u ovom gradu organizuju protesti podrške muslimanima u Palestini, gotovo da u poslednjih 10 godina nije bilo napada na Palestinu, a da Muslimani Sandžaka nisu javno izrazili saosećanje sa Palestincima, pored Novog Pazara, protesti su pre nekoliko dana organizovani i u Beogradu i Podgorici.

Protest za Palestinu
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar