U Kotoru nestala osmogodišnja devojčica iz Rusije

Svet 13. apr. 202115:24
Podeli:
Kjara, nestala devojčica, Crna Gora
Kjara, nestala devojčica Foto: Facebook

Potraga za nestalom osmogodišnjom devojčicom na području Kavča u Crnoj Gori traje nesmanjenim intenzitetom, uprkos lošim vremenskim prilikama i jakoj kiši.

Pročitajte još:

Kjaru traži par stotina ljudi – vatrogasaca iz Kotora i Tivta, dobrovoljaca, lovci i obični građani koji se masovno javljaju da pomognu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksim Mandić koji koordinira akcijom, kazao je da se očekuje i dolazak pasa-tragača Uprave policije Crne Gore.

U potragu su uključeni i pripadnici javnih službi Tivta i Kotora a pretražuje se čitav jugoistočni reon brda Vrmac, kao i Tivatsko polje prema Lovanji, Gradiošnici i Radanovićima.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u ovom delu Tivta i Kotora jutros su deljeni višejezični plakati sa Kjarinom fotografijom i pozivom svima da pomognu u pronalaženju devojčice.

Prema rečima Mandića, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za Kjarom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje „vide“ u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko telo.

Mandić je kazao da ukoliko potraga do večeras ne urodi plodom, u nju će biti uključeni i pripadnici Vojske Crne Gore a možda i pomoć specijalnih timova iz inostranstva, a kakva je već ponuđena iz Hrvatske.

Devočica je obučena kao na fotografiji.

Kjara, nestala devojčica Foto: Privatna arhiva

Za devojčicom kojoj se od ponedjeljka predveče kada je poslednji put viđena kod prostorija MZ Kavač, gubi svaki trag, tragaju profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Kotora i Tivta i više desetina građana.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena sinoć oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežava jaka kiša koja već satima pada u Boki.

Ipak tokom cele noći za Kjarom su na terenu tragali profesionalni vatrogasci i druga adekvatno obučena lica.

Kako piše Kotor TV, ona govori engleski jezik.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar