U Japanu povučena Moderna: Otkrivene nečistoće u novoj seriji vakcina

Svet 29. avg. 202113:40
Podeli:
Foto: EPA-EFE_MICHAEL REYNOLDS

Vlasti japanske oblasti Okinave danas su povukle iz upotrebe vakcinu američke kompanije Moderna posle otkrića nečistoća u novoj seriji zatvorenih bočica te vakcine, prenosi Beta.

Pročitajte još:

Ta odluka je doneta pošto su vlasti u Tokiju u subotu najavile otvaranje istrage o smrti dvojice muškaraca koji su primili vakcinu Moderna iz serije koja je nedavno povučena iz upotrebe zbog nečistoća u zatvorenim bočicama.

Vlasti Okinave na jugu Japana navele su danas da povukle iz upotrebe vakcinu Moderna jer su uočene nečistoće u novim serijama doza vakcine koje nisu nedavno povučene.

Japanske vlasti u četvrtak su povukle 1,63 miliona doza vakcine kompanije Moderna posle izveštaja o prisustvu nečistoća u tri serije distribuirane vakcine.

Farmaceutska grupa Takeda, koja uvozi i distribuira vakcinu Moderna u Japanu, saopštila je da je primila „izveštaje iz nekoliko centara za vakcinaciju da su strana tela pronadjena u zatvorenim bočicama vakcine iz specifičnih serija“.

Ministarstvo zdravlja je sa svoje strane tada navelo da će saradjivati sa Takedom u distribuciji alternativnih doza vakcine, kako bi se izbegao prekid nacionalnog programa vakcinacije stanovništva.

Oko 44 odsto stanovništva Japana je potpuno vakcinisano protiv korona virusa, ali se u Japanu i dalje širi delta soj.

Više od 15.800 ljudi umrlo je od korona virusa od početka epidemije u Japanu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar