Podeli
Foto:EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Dečak star tri godine u Monci je izašao je iz stana, pokucao komšijama i ispričao kako njegov otac, koji se vratio kući pijan, tuče majku, piše dnevni list "Monca Tudej".

Komšije su pozvale policiju, i u roku od nekoliko minuta intervenisali su karabinjeri koji su zatekli pijanog muža koji je nogama, pesnicama i ugrizima povređivao svoju suprugu.

Pročitajte još:

Otac, koji je prema podacima policije i pre ovoga slučaja imao zabeležene prestupe, uhvaćen je “in flagranti” i poslat je u zatvor.

Majka trogodišnjeg dečaka, završila je u hitnoj pomoći u Monci, a policiji je izjavila da ovo nije prvi slučaj maltretiranja u porodici.

Prema italijanskom zakonu, osoba koja maltretira članove porodice rizikuje kaznu zatvora od tri do sedam godina, a kazna se udvostruči ako je akt nasilja bio izveden u prisustvu maloletnih lica.

Ako član porodice maltretira maloletno lice (dete), zakon predviđa veću kaznu, od četiri do devet godina zatvora, a ako je posledica agresije ranjavanje maloletne osobe, predviđena kazna je od sedam do jedanaest godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar