U delovima Španije policijski čas, zabave ograničene

Svet 13. jul. 202100:40
Podeli:
Foto: AP Photo/Joan Mateu

Španski regioni ponovo pribegavaju policijskom času, ograničenjima skupova i noćne zabave da bi obuzdali nagli porast zaraze korona virusom, jer "delta soj" koja se brzo širi uglavnom zaražava nevakcinisanu omladinu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Katalonija i Valensija, na mediteranskoj obali sa velikim napadima virusa, ograničavaju okupljanje na svega 10 ljudi i ponovo uvode zabranu svih aktivnosti noću, dok je severna regija Asturije zabranila posetu barovima i restoranima u zatvorenom prostoru.

Podstaknut zabavama povodom kraja školske godine i prvim letnjim proslavama, dvonedeljni broj slučajeva kovida-19 je preko tri puta veći među stanovnicima mlađim od 30 godina od proseka među ukupnom populacijom.

Pomno praćena incidencija porasla je na nacionalnom nivou u ponedeljak na 368 slučajeva na 100.000 stanovnika, rekao je Fernando Simon koji koordinira reagovanje na hitne zdravstvene slučajeve.

Simon je rekao da iako mlađim pacijentima obično nije potrebno intenzivno lečenje, veliki broj slučajeva oboljevanja mlađih od 30 godina povećava ukupan broj prijema u bolnice.

BONUS VIDEO Poznati koji su izgubili bitku sa koronavirusom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar