U Crnoj Gori od danas ublažene mere

Svet 04. maj. 202009:33
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

U Crnoj Gori od danas su na snazi nove ublažene mere za sprečavanja širenja novog korona virusa, uz obavezno poštovanje preporuka za sprečavanje širenja korona virusa - socijalna distanca, nošenje maski I korišćenje dezifencionih sredstava.

Od danas je omogućen rad prodavnica tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija.

Omogućen je rad gradskog taksi prevoza, lokalnog javnog gradskog prevoza u jedinicama lokalne samouprave u kojima Institut za javno zdravlje nije registrovao slučajeve zaraze koronavirusom, kao i odlazak građana u kuće/vikendice i na porodična poljoprivredna gazdinstva.

Novim merama propisano je da je poslodavac obavezan da za zaposlene, tokom rada u objektima, prostorijama i vozilima, obezbedi korišćenje zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju. Novim merama propisano je da su privredna društva i preduzetnici koji se bave trgovinom na malo, uključujući i zelene pijace obavezni da obezbede na ulasku/izlasku iz objekta potrošačima sredstva za dezinfekciju ruku.

Propisano je i da taksi vozilima mogu da budu najviše dve osobe koje su smeštene na zadnjem sedištu vozila i da one i vozač nose zaštitne maske.

Komentari

Vaš komentar