U CG stigao kontigent AstraZeneke, vakcinacija se nastavlja

Svet 14. maj. 202122:33
Podeli:
Astrazeneka vakcina
Astrazeneka vakcina Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Novi kontigent od 24.000 doza AstraZeneka vakcine stigao je danas u Crnu Goru, gde je u toku masovna vakcinacija stanovništva.

POGLEDAJTE JOŠ:

Vakcine je Crna Gora obezbedila preko Kovaks programa, a dodatna količina se očekuje u narednom periodu.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila je građanima da su AstraZeneka vakcine bezbedne, efikasne i kvalitetne kao i sve druge.

„Svi koji se vakcinišu biće zaštićeni. Prilikom pojave bilo kakvih sledećih mutagenih formi, ukoliko se i razbole neće se raditi o teškim kliničkim slikama. Koristim ovu priliku i da naglasim poseban značaj dolaska ovih vakcina za Crnu Goru kao i dodatni i ponovni dokaz velike solidarnosti, brige i prijateljstva koje zemlje Evropske unije pokazuju prema našoj državi. Posebno smo im zahvalni na ovoj, jer u ovom trenutku ne postoji važnija podrška od ove“, rekla je Borovinić Bojović.

Ponovila je da postoje samo dva puta kako bi konačno izašli iz ove situacije, a to su poštovanje epidemioloških mera i masovna vakcinacija.

U Crnoj Gori je do sada dato 137.259 doza vakcina, od toga 103.700 prve doze, a 33.559 druge. Ukupan broj trenutno aktivni slučajeva zaraze koronavirusom iznosi 1.475.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar