U Australiji rekordan broj novozaraženih, šatori ispred bolnica

Svet 26. avg. 202109:50
Podeli:
Australija koronavirus karantin,
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Novi dnevni broj slučajeva koronavirusa u Australiji premašio je danas 1.000, prvi put od početka globalne pandemije, a dve velike bolnice u Sidneju postavile su šatore za hitne slučajeve radi zbrinjavanja novih pacijenata.

Pročitajte još:

Sidnej, najveći grad u zemlji i epicentar trenutne epidemije, bori se da suzbije porast infekcija uzrokovanih delta sojem koronavirusa, a broj dnevnih infekcija dostiže rekordne nivoe čak i nakon dvomesečnog karantina.

Australijska država Novi Južni Vels, čiji je Sidnej glavni grad, prijavila je 1.029 novih lokalno prenetih slučajeva, čime je premašen dosadašnji rekord od 919 zabeležen dan ranije.

Od novih slučajeva, 969 je otkriveno u širem području Sidneja, u odnosu na ranijih 838.

Nagli porast broja pacijenata sa koronavirusom primorao je dve bolnice u Sidneju, Vestmid i Blektaun, da podignu šatore kako bi pregledali pacijente i primenili terapiju.

Od 116 osoba na intenzivnoj nezi u Novom Južnom Velsu, 102 nije vakcinisano.

Zabeležena su tri nova smrtna slučaja, među kojima je i muškarac od 30 godina koji je umro kod kuće.

Time je broj preminulih od poslednjeg talasa epidemije porastao na 79, iako je stopa smrtnosti usporila od prošle godine.

Osim Sidneja, drugi po veličini grad u zemlji Melburn, i glavni grad Kanbera, takođe su u strogom lokdaunu, zbog čega je više od polovine od 25 miliona stanovnika Australije pod strogom naredbom o boravku kod kuće.

BONUS VIDEO: Izraelci primaju treću dozu vakcine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar