Tviter najavio ukidanje naloga povezanih sa teorijama zavere

Svet 22. jul. 202017:25
Podeli:

Kompanija Tviter objavila je da trajno ukida naloge na toj društvenoj mreži koji su povezani sa ekstremnim teorijama zavera kao što je grupa "QAnon" koja iznosi tvrdnje o zaverama u američkoj vlasti i javnosti.

KAnon je mreža teoretičara zavere koji podržavaju američkog predsednika Donalda Trampa , piše BBC. Tviter je u objavi naglasio da se nada da će akcija pomoći u sprečavanju „štete izvan mreže“, piše RSE.

 

Mere uključuju zabranu pristupa nalozima koji su povezanim sa anonimnom grupom „Q“, koja je poznata kao „QAnon“, i blokiraće deljenja tih sadržaja.

Novom politikom biće obuhvaćeno oko 150.000 profila širom sveta.

Tviter je objavio da je do sada ukinuo više od sedam hiljada naloga zbog manipulacija, zlostavljanja žrtava i drugih kršenja pravila ponašanja na toj društvenoj mreži.

Teoretičari zavera poput „QAnona“ tvrde da su u „tajni rat“ protiv Trampa umešane istaknute ličnosti iz raznih delova društva od obaveštajne zajednice i politike preko poslovnog sveta do industrije zabave, navodi agencija Asošijejted pres (AP).

QAnon je, između ostalog tvrdio da su članovi Demokratske stranke umešani u međunarodne zločinačke organizacije, a njihovi se sadržaji naširoko prenose na društvenim mrežama poput Fejsbuka, TikToka, Tvitera i Ju tjuba.

Fejsbuk je već ukinuo mrežu lažnih profila povezanih sa nalogom „QAnon“, preko kojih se prenosio njihov sadržaj.

FBI je prošle godine izdao upozorenje o „domaćim ekstremistima koji se vode teorijama zavere“ i odredio „QAnon“ potencijalnom domaćom ekstremističkom pretnjom, piše BBC.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar