Tviter gori: Teoretičari zavere misle da Tramp lažira koronu

Svet 02. okt. 202013:44
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Samo što je potvrđeno da su američki predsednik Donald Tramp i prva dama SAD Melanija pozitivni na koronavirus, teoretičari zavere su doslovno poludeli.

Pročitajte još:

Tramp je na Tviteru saopštio da su on i Melanija pozitivni na koronu i bilo je potrebno svega dva minuta da se Tviter zapali od teorija zavere.

Ogroman broj korisnika ove platforme širi teoriju da američki predsednik „lažira“ dijagnozu kako bi izbegao nove katastrofalne debate i skrenuo pažnju sa skandala koji je planuo pre nekoliko dana kada je otkriveno da je godišnji porez na dohodak plaćao 750 dolara.

Komentari su na Tviteru da je ovo neka luda „strategija“ za kampanju, a da će Tramp, ako ne bude imao teže simptome, iskoristiti ovo da dokaže da je koronavirus ništa više do obična prehlada.

Ipak, tviteraš poznat po razbijanju teorija zavere napisao je da je nemoguće da Tramp nije zaista pozitivan iz jednog razloga: on neguje imidž bika-boga-uličnog borca-Adonisa koji je iznad svih muškaraca upola mlađih od sebe.

„Ne bi se pravio da je bolestan i slab“, napisao je tviteraš.

Drugi tabor teoretičara zavere veruje da predsednik Tramp lažira dijagnozu da bi mogao da se onda hvali kako se brzo oporavio od virusa i da korona i nije toliko strašna kako se čini.

Pročitajte još:

Mnogo je i onih koji su Trampu i Melaniji ispod njegove objave na Tviteru poželeli brz oporavak, neki su mu delili savete – uključujući i onaj da ne pije dezinfekciona sredstva ili ubrizgava sebi varikinu u venu – dok su neki objavljivali i snimak sa nedavno održane debate kada se Tramp rugao svom protivniku Džou Bajdenu što „uvek i svuda nosi najveću masku koju ste ikad videli“.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar