Tužno jutro u Hrvatskoj: Svi oplakuju preminulu devojčicu

Svet 05. apr. 202110:26
Podeli:
Građani ostavljaju plišane igračke ispred bolnice za preminulu djevojčicu Emica Elvedji/PIXSELL

Ispred Klaićeve bolnice u Zagrebu jutros se nalaze brojni lampioni, plišane igračke, ali i razne poruke za preminulu devojčicu koja je umrla od posledica teškog povređivanja. Za njen život su doktori izgubili bitku u nedelju oko 15 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, devojčica je kod udomitelja stigla dok je imala tri meseca jer roditelji nisu mogli da se brinu o njoj. U njihovoj porodici rasla je do mesec dana pre nego što je napunila dve godine. Malena je tada vraćena biološkim roditeljima, na njihov zahtev. Centar je izvršio nadzor i zaključio da su se poboljšali uslovi i da se malena može vratiti roditeljima, prenosi 24sata.hr.

Ovaj slučaj je pokrenuo talas reakcija, kako u Hrvatskoj, tako i u susednim zemljama o funkcionalnosti socijalnog sistema. Udomitelji su tužni, juče su uspeli da je vide na par minuta. Rekli su juče za 24sata.hr da su znali da će biti ovako, da je ne bi dali ni pod cenu zatvora.

Građani ostavljaju plišane igračke ispred bolnice za preminulu djevojčicu Foto:Emica Elvedji/PIXSELL

Majka je prvookrivljena jer je navodno šakama udarala dete i teško ga povredila. Činjenica je i da je otac bio i pre prijavljivan za porodično nasilje. Njih dvoje su u istražnom pritvoru.

Ministar Aladrović je rekao da će se celi sistem pročešljati. Ipak, zbog tih eventualnih grešaka jedan život je ugašen. Što je dovelo do tuge i boli u celoj zemlji. Ono što je bilo zaista emotivno su građani koji su sinoć dolazili pred Klaićevu i deca koji su donosila svoje igračke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar