Crna Gora: Žalba tužilaštva zbog neodređivanja pritvora Krstovićima

Svet 30. avg. 202120:15
Podeli:
Policija, Crna Gora
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Više državno tužilaštvo (VDT) Crne Gore žalilo se na odluku sudije za istragu - da ne odredi pritvor Marini (27) i Budimiru Krstoviću (66) osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina.To je Vijestima saopštila rukovoditeljka VDT Podgorica, viša državna tužiteljka Lepa Medenica. Sudija Radomir Ivanović potvrdio da je u kumovskim odnosima sa uhapšenim, ali tvrdi da je nepristrasno postupio kada im nije odredio pritvor.

„Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu formiranom protiv okrivljenih B.K. i M.K. zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, uložilo je žalbu u zakonom propisanom roku, na rešenje Višeg suda u Podgorici, sudije za istragu, kojim je odbijen predlog ovog tužilaštva za određivanje pritvora“, objasnila je Medenica.

Odluka da se na slobodu puste osumnjičeni za šverc 1.400 kilograma kokaina samo je još jedan pokušaj obesmišljavanja pravde, ali bezbednosne institucije neće odustati od obračuna sa organizovanim kriminalom – naprotiv, poručio je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Ivanović je sinoć za RTCG kazao da je u kumovskim odnosima sa Krstovićima, ali je istakao da nije pristrasno postupio kada je pustio Krstoviće na slobodu. Nije, međutim, direktno odgovorio na pitanje – da li je zbog kumovskih veza sa Krstovićima morao da se izuzme iz slučaja…

Ivanović je pre dvije noći odbio predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da odredi pritvor do 30 dana Krstovićima, uhapšenima nakon istorijske zaplene kokaina. Njih dvoje su pred sudijom Ivanovićem tvrdili da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru. Sudija im je nakon saslušanja izrekao mere nadzora – zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji…

BONUS VIDEO: Takmičenje u izležavanju u Crnoj Gori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram