Tužilaštvo: Pucanje iz topa u manastiru nije krivično delo

Svet 08. jan. 202117:38
Podeli:
Foto:printscreen/Vijesti.me

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru ocenilo je da nema elemenata krivičnog dela u tome što je predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević na Božić pucao iz topa u manastiru Stanjevići. Društvenim mrežama kruže i snimci sa proslave Badnje večeri i Božića, kojima je prisustvovao gradonačelnik Carević i na kojima se, kao što se može videti, nisu poštovale mere koje je propisalo Minsitarstvo zdravlja za borbu protiv koronavirusa.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Centra bezbednosti Budva preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a preneli mediji.

Na snimku je Carević koji puca iz topa, a povodom obeležavanja Božića.

Policija je navela da će nastati aktivnosti u vezi sa ovim slučajem.

Mediji su ranije preneli da je Carević u manastiru Stanjevici pucao iz topa, što je tradicija manastira duga sedam vekova.

Na snimku dostavljenom podgoričkim Vijestima, sveštenik manastira kaže da je Carević imao čast da prvi ispali iz topa, a nakon njega je to učinio i Ðorđije Vujović, bivši Carevićev savetnik, kao i iguman manastira Jefrem.

Inače, u manastiru kažu da se umesto plotuna iz topa tradicionalno ispajuju petarde.

Društvenim mrežama kruže i snimci sa proslave Badnje večeri i Božića, kojima je prisustvovao gradonačelnik Carević.

Ono što je korisnicima društvenih mreža nije promaklo je da se na tim slavljima nisu poštovale mere koje je propisalo Minsitarstvo zdravlja za borbu protiv koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar