Turska šalje vojnike u Azerbejdžan da nadziru primirje

Svet 29. dec. 202021:03
Podeli:
Foto:REUTERS/Aziz Karimov

Turski vojnici otputovali su u Azerbejdžan gde će u zajedničkom rusko-turskom centru za monitoring primirja u Nagorno-Karabahu, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Kako je preneo TASS, Akar je naveo da će u centru za nadzor raditi jedan general i još 35 oficira oružanih snaga Turske.

Pročitajte još:

Turski televizijski kanal NTV preneo je ranije da bi zajednički rusko-turski centar mogao da počne sa radom u januaru 2021. godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i jermenski premijer Nikol Pašinjan potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Tada je dogovoreno da jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Memorandum o uspostavljanju zajedničkog rusko-turskog centra za nadgledanje primirja u Karabahu potpisan je 11. novembra posle razgovora ministara odbrane dve zemlje Hulusi Akara i Sergeja Šojgua.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar