Trudo: Sve vakcine u Kanadi bezbedne, pa i AstraZenekina

Svet 15. mar 202118:35
Podeli:
Foto: TANJUG/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Kanadski zdravstveni stručnjaci sigurni su da su sve vakcine protiv kovid-19 koje se koriste u toj zemlji bezbedne, uključujući i one koje je proizvela AstraZeneka, izjavio je danas premijer Džastin Trudo.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Naši zdravstveni stručnjaci kontinuirano prikupljaju podatke i uveravaju nas da su sve vakcine koje se nude u Kanadi bezbedne i efikasne, uključujući i one iz AstraZeneke“, rekao je Trudo na televizijskoj konferenciji za novinare u Montrealu, prenosi Rojters.

„Naravno, posmatramo šta se dešava sa određenom serijom u Evropi. Možemo da uverimo sve Kanađane da nijedna doza AstraZeneke nije potekla iz iste serije“, rekao je kanadski premijer.

Kanada je prošlog meseca odobrila vakcinu AstraZeneke i naručila je 20 miliona doza. Otava je obezbedila i dodatna dva miliona doza kroz sporazum sa Serum institutom u Indiji, koji proizvodi tu vakciju, i očekuje da će ih dobiti do sredine maja.

Više evropskih zemalja suspendovalo je upotrebu vakcine AstraZeneke, nakon izveštaja o pogoršanju zdravstvenog stanja nekih osoba koji su je primile.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar