Podeli
Foto:Shutterstock

Region Granade pogodilo je tokom noći više zemljotresa u kojima nije bilo povređenih ni veće materijalne štete, ali je španski premijer Pedro Sančez pozvao građane da budu smireni.

„Nekoliko potresa pogodilo je ponovo Granadu. Razumem zabrinutost hiljada ljudi. Sada je trenutak da ostanemo mirni i sledimo uputstva spasilačkih službi“, napisao je na Tviteru premijer.

Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vide se stanovnici kako u pidžamama izlaze na ulice iako je na snazi policijski čas zbog pandemije koronavirusa.

Prema nacionalnom geografskom institutu, tri zemljotresa su sinoć pogodila Granadu i okolinu, jačine između četiri i 4,3 stepena Rihterove skale. Zemljotres koji se u subotu dogodio, bio je 4,4 stepena Rihterove skale.

Pročitajte još:

Od početka decembra u regionu se osetilo gotovo 300 potresa, navodi Institut i dodaje da su posledice zemljotresa u subotu vidljive na zgradama gde ima napuklina.

Institut, međutim, dodaje da su ove seizmičke aktivnosti uobičajene u tom regionu na jugu Španije zato što se tu sudaraju afrička i evroazijska ploča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar