Transplantacija-čudo: Helikopter pao, srce ispalo na pod

Svet 09. nov. 202016:44 > 16:45
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/REH/@NebRobert

Helikopter koji je prevozio srce iz San Dijega u bolnicu u Los Anđelesu srušio se na krov bolnice. Pilot i dvoje putnika preživeli su, ali drama se nastavila i izvan helikoptera kada je doktoru srce ispalo na pod. Ipak, srce je spašeno, a operacija uspešno dovršena.

U dramatičnom videu koji je snimio građanin vidi se kako se medicinski avion nekontrolisano vrti trenutak pre nego što je trebalo da sleti na krov, prenosi Dejli mejl.

Helikopter se spustio na heliodrom i prevrnuo se na stranu pre nego što se zaustavio na rubu krova. Bolnica je potvrdila da niko od osoblja koje je dočekivalo srce nije povređen iako su se svi razbežali pred krhotinama helikoptera i raspadnutim komadima propelera.

Vatrogasci su nakon sletanja ubrzano radili na spašavanju srca, pa su teškom opremom, takozvanim raljama života, pokušavali da prerežu metal i izvade srce. Uspeli su da predaju srce medicinskom radniku koji je požurio s njim u bolnicu.

Ali i on se u brzini spotakao te mu je srce ispalo na pod. Srećom, nije bilo štete za organ, pa je kasnije uspešno presađen.

Lekari su srećni i što nema oštećenja na bolnici. Helikopter je stabilan iako se nalazi prevrnut na bok na ivici krova, a s obzirom na to da nema ni značajnog curenja goriva, očekuje se da će ubrzo biti uklonjen.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar