Tramp se vraća na političku scenu govorom na skupu desničara

Svet 28. feb. 202120:21 > 20:22
Podeli:
Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Donald Tramp se vraća na političku scenu govorom na najvećemu američkom godišnjem skupu konzervativaca u Orlandu, odlučan u nameri da vrati kontrolu nad oslabljenom republikanskom strankom koja se pita postoji li mogućnost da bivši američki predsednik osvoji izbore 2024. godine.

Donald Tramp će javno govoriti na tribini prvi put otkad je otišao iz Bele kuće, u sklopu godišnjeg skupa predstavnika američke konzervativne stranke, koja je otvorena u petak u gradu Orlandu na Floridi.

Bivši američki predsednik na Floridi je na poznatom terenu. Sve je prepuno zastavica, kapa i ostalih predmeta na kojima je ispisano njegovo ime, a na ulazu u glavnu dvoranu postavljen je zlatni kip koji prikazuje republikanskog milijardera.

Nakon četiri godine Trampovog mandata, republikanci su izgubili kontrolu nad Kongresom i Belom kućom. Napad i pobuna na Kapitolu neslavan su deo mandata Donalda Trampa protiv koga je podignuta optužnica zbog podsticanja nereda.

Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

 

Njegove saveznike i protivnike zanima odgovor na isto pitanje: hoće li 74-godišnji milijarder objaviti vest o ponovnoj kandidaturi za predsednika Sjedinjenih Država 2024. godine?

Organizatori smatraju da to verovatno neće učiniti direktno, ali ova bi se ta tema mogla pojaviti u nekom obliku.

U svom prvom govoru nakon 20. januara, Donald Tramp će govoriti o budućnosti Republikanske stranke i konzervativnog pokreta, doznaje se od izvora bliskog bivšem predsedniku.

„Nećemo stvarati nove stranke, nećemo deliti svoju moć. Bićemo ujedinjeni i moćni kao nikada pre“, deo je Trampovog govora čiji transkript poseduje Fox News.

Njegov govor predviđen je za 15.40 sati (21.40 po srednjoeuropskom vremenu).

Tramp bi trebao govoriti i o problemima imigracije i kritikovati politiku svog demokratskog naslednika i političkog protivnika, Džoa Bajden.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar