Toliko o sezoni: Dve trećine privatnih vila u HR bez gostiju

Svet 27. jun. 202015:25
Podeli:
Foto: EPA/MAURITZ ANTIN

O tome kako teče ovogodišnja sezona u Hrvatskoj bolje od ostvarenih rezultata možda ipak govore sve praznine u turističkom prometu, piše zagrebački Jutranji list.

List navodi da, prema podacima eVisitora, od početka godine do jučerašnjeg radnog dana čak 67 posto privatnih iznajmljivača u svojim smeštajnim objektima nije zabeležilo nijedno noćenje.

Tačnije, od ukupno 107. 633 iznajmljivača, barem jedno noćenje zabeležilo je njih 35. 958, što je33,4 posto, a ostatak u prvih pet meseci i 24 dana u svojim jedinicama nije ugostio nijednog jedinog gosta.

Pročitaj i:

Dodatno, njih 3.815 imalo je promet manji od sedam noćenja, što potvrđuje da će ova godina, a sasvim sigurno i one koje dolaze, biti pravi izazov za domaći turizam, ocenjuje Jutarnji.

Predsednica Zajednice porodičnog smeštaja Martina Nimac Kalcina, kaže da su, s obzirom na očekivanja, u Zajednici do sad postignutim rezultatom čak i zadovoljni.

“Ispada da je ipak trećina iznajmljivača uspela da ostvari barem nekakav promet”, poručila je Nimac Kalcina.

Ona, ipak, napominje da su, nakon početnog entuzijazma zbog otvaranja granica, poslednjih dana ipak malo zabrinuti jer su se rezervacije znatno usporile, posebno nakon što je širom Evrope broj zaraženoih korona virusom ponovno počeo da skače.

Komentari

Vaš komentar