Tokio obara korona rekorde: Nikad nismo doživeli širenje infekcija ovih razmera

Svet 29. jul. 202111:31
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Tokio je danas, treći dan zaredom, prijavio rekordan broj novih slučajeva koronavirusa, u trenutku kada su u toku Olimpijske igre u japanskom glavnom gradu.

Pročitajte još:

Tokio je danas, treći dan zaredom, prijavio rekordan broj novih slučajeva koronavirusa, u trenutku kada su u toku Olimpijske igre u japanskom glavnom gradu.

„Nikada nismo doživeli širenje infekcija ovih razmera“, rekao je novinarima šef kabineta japanskog premijera Kacunobu Kato, prenosi AP.

On je saopštio da su novi slučajevi u porastu ne samo u oblasti Tokija, već i širom zemlje.

Tokio je u četvrtak prijavio 3.865 novih slučajeva, u odnosu na 3.177 u sredu i udvostručio ih u odnosu na broj od pre nedelju dana, što je najveći rekord od početka pandemije početkom prošle godine.

Zvaničnici Tokija saopštili su danas da je dvoje stranih olimpijskih sportista trenutno hospitalizovano, a 38 drugih u samoizolaciji u određenim hotelima u gradu. Guvernerka Juriko Koike pozvala je organizatore Igara da se pobrinu da se ne opterećuju tokijske bolnice.

Ona je rekla da je zdravstveni sistem pod velikim pritiskom i napomenula da su stručnjaci predviđali da bi dnevni slučajevi u Tokiju mogli da se popnu na oko 4.500 do sredine avgusta.

Zaključno sa sredom 26,3 odsto japanske populacije potpuno je vakcinisano, a procenat starijih koji su potpuno imunizovani je 70 odsto, što je oko 24,8 miliona ljudi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar