Tesla plaća 1,5 miliona dolara za manji kapacitet baterije

Svet 30. jul. 202108:42
Podeli:
Ilon Mask
Ilon Mask; Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Američka kompanija Tesla je pristala da plati 1,5 miliona dolara za rešavanje potraživanja nakon što je jedno od ažuriranja softvera kompanije bežičnim putem privremeno ograničilo maksimalni kapacitet punjenja baterije i raspon u 1.743 Modela S.

Predloženo poravnanje pokriva advokatske takse i troškove, a vlasnicima vozila će biti plaćeno po 625 dolara za smanjene performanse baterije.

Kao deo sporazuma, Tesla takođe mora da obezbedi dijagnostiku i obaveštenja u vezi s baterijama vlasnicima svojih električnih automobila pod garancijom kad god je potrebna popravka baterija.

Prema dokumentima dostavljenim Okružnom sudu SAD u San Francisku, a do kojih je došao CNBC, prema predloženom poravnanju Tesla bi uplatio 1,5 miliona dolara u fond kroz koji bi se vlasnicima vozila platilo zbog smanjenih performansi vozila koje su nastale usled smanjenja baterije, a takođe bi pokrivao i advokatske takse i troškove tužilaca.

Prema podnescima, ažuriranje softvera uticalo je na 1.743 vlasnika Tesla Modela S,a u maju 2019. kompanija se takođe suočila sa negativnim publicitetom nakon što se jedno od njenih vozila Model S zapalilo u Hongkongu.

BONUS VIDEO: Teslin lik na kovanici 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar