Teror talibana: Mladiće guraju u gepek, žrtvama se gubi svaki trag VIDEO

Svet 14. sep. 202111:59 > 12:52
Podeli:
Avganistan, Kabul, Talibani
EPA-EFE/STRINGER

Uprkos obećanju talibana da neće primenjivati brutalne metode uobičajene za prvi period njihove vladavine od 1996. do 2001. godine, sve je više izveštaja o odmazdama protiv bivših avganistanskih vojnika i vladinih zvaničnika. Sada se pojavio i snimak koji to dokazuje.

Pročitajte još:

Na snimku se vidi kako islamistički borci guraju nepoznate mladiće u gepeke automobile u Kabulu, glavnom gradu Avganistana.

Mišel Bačelt, visoka komesarka UN za ljudska prava, u ponedeljak je izjavila da je videla verodostojne izveštaje u kojima piše da talibanski borci idu od kuće do kuće kako bi pronašli sve koji su pomogli bivšoj vladi ili SAD-u.

„Zvaničnici koji su radili za prethodne uprave i članovi njihovih porodica su pritvoreni. U nekim slučajevima, zvaničnici su pušteni, a u drugim su pronađeni mrtvi“, dodala je.

Njene tvrdnje potvrdili su snimci na kojima se vidi kako muškarci, obučeni kao talibani, „gepekuju“ četiri mladića.

Prema informacijama Tajuden Sorouša, dopisnika „Iran International“, snimak je nastao u okrugu Salang Vat u Kabulu, a oteti muškarci su iz Pandžšira, pokrajine koja je naduže pružala otpor i koja je nedavno, prema tvrdnjama talibana, pala u njihove ruke.

BONUS VIDEO: Poslednji Amerikanac napustio Kabul

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar