Talibani se razbaškarili u luksuznoj vili najvećeg protivnika FOTO

Svet 12. sep. 202116:25
Podeli:
Kabul Avganistan talibani
Talibani Foto:Wakil KOHSAR / AFP / Profimedia

Pre nego što su ušli u predsedničku palatu koja se nalazi u Kabulu, talibani su se baškarili po luksuznim vilama avganistanskih vojskovođa koje su zauzeli. Od tada do danas prošlo je skoro mesec dana, a tu praksu nisu prekinuli - iz Avganistana stižu nove fotografije pustinjskih ratnike iz vile bivšeg potpredsednika Avganistana Abdula Rašida Dostuma.

Pročitajte još:

On je i jedan od njihovih najžešćih neprijatelja, pa ne čudi što ulazak u njegovu kuću smatraju pobedom, i to toliko značajnom da su se, kako bi pokazali svoj plen fotografisali u svakom čošku vile, piše AFP.

Abdul Rašid Dostum je bivši vojskovođa, komunistički komandant i potpredsednik koji se bori protiv talibana poslednjih 30 godina. Često je isticao da ga u tim „bitkama“ održava mržnja prema njima.

Avganistanska vlada se nadala da će zbog anti-talibanskog stava i vojnog iskustva, Abdul uspeti da obezbedi ljudstvo i oružje i sačuva Avganistan. On u tome nije uspeo, te je bio primoran da napusti zemlju i ode u rodni Uzbekistan.

Kabul Avganistan talibani
Talibani Foto:Wakil KOHSAR / AFP / Profimedia

Njegova vila u naselju Šerpur u Kabulu, koja odiše luksuzom, sa skupim tepisima, raskošnim lusterima, bazenom i tropskim staklenikom, trenutno je dom 150 talibanskih boraca koji iako žive u njoj naglašavaju kako osuđuju Abdulov način života i tvrde da tako mogu živeti samo oni koji su korumpirani.

Kabul Avganistan talibani
Talibani Foto:Wakil KOHSAR / AFP / Profimedia

Ovo nije jedina njegova kuća koju su nastanili talibani – vilu u Mazaru zauzeli su još u avgustu. Mazar je inače poznat kao grad čiju su zemlju ilegalno oduzimali vladini zvaničnici da bi na njoj gradili luksuzne vile.

BONUS VIDEO: Poslednji Amerikanac napustio Kabul

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar