Talasi odneli Balerinu, zaštitni znak Budve

Svet 29. dec. 202010:06 > 10:21
Podeli:
Foto: Shutterstock/Oleksandr Savchuk

More je sinoć prodrlo u Stari grad Budve, a talas je praktično došao do hotela Mogren. Voda je poplavila veliki broj lokala u Starom gradu, a veći deo je i bez struje. Ipak, ono što je građanima najteže palo je nestanak zaštitnog znaka ovog primorskog grada - "Balerine", bronzane statue na steni, koju je sinoć odneo talas.

Balerina se nalazila na steni ka plaži Mogren, a ne postoji turista koji je posetio Budvu, a da se nije fotografisao pored ove statue.

Pročitajte još:

Član Saveta Mesne zajednice Stari grad Luka Vučković rekao je Vijestima da su obavestili Opštinu, kako bi nadležne službe odmah, nakon što se more smiri, reagovali i pronašli statuu balerine.

Veliki takasi oštetili su i vodovodnu cev na Kamenovu zbog čega veći deo Budve jutros bez vode. Ekipe Vodovoda su na terenu.

Gradski Vodovod najavio je stabilizaciju vodosnabdevanja.

Zbog nevremena koje je sinoć zadesilo Budvu sa okolinom, cevovod na plaži Kamenovo je oštećen, pa je to uzrok nestanka vode kod najvećeg broja potrošača na potezu od plaže Kamenovo do Budve. Ekipe “Vodovoda” Budva trenutno obavljaju dodatne aktivnosti kako bi se uskoro započelo nesmetano napajanje grada Budve vodom.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar