Evakuisana zgrada u Montrealu, lažna dojava o taocima

Svet 13. nov. 202020:47 > 14. nov. 2020 00:24
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/RT/@RT_com

Na Bulevaru Sen Loren u Montrealu nalazi se veći broj policajaca, a neki mediji javljaju da se radi o talačkoj krizi, odnosno da napadači drže taoce u zgradi u kojoj se nalaze prostorije kompanije za videoigre Ubisoft. Ali, izgleda da se radilo o lažnoj dojavi, piše TVA, odnosno, da je neko iz zgrade lažno uzbunio policiju.

Policija kanadskog grada Montreala objavila je na Tviteru da nije pronađena nikakva pretnja u zgradi kompanije „Ubisoft“ i da je u toku evakuacija radnika.

Nešto ranije policija je saopštila da je reagovala na poziv i da su blokirani prilazi prema zgradi, gde se nalazi i kompanija „Ubisoft“. Kanadski mediji javili su da su napadači upali u zgradu i da drže taoce.

Policija nije mogla da potvrdi vrstu pretnje.

„Trenutno su u toku provere“, rekla je portparolka policije Veronika Komtoa, uz napomenu da nema povređenih.

Policija je stigla do prostorija Ubisofta oko 13:30 sati po lokalnom vremenu. Oko 14:35 došla je i specijalna jedinica.

Ubrzo su počeli da izvodi zaposlene u grupama po više desetina ljudi. Grupe su po izlasku stajale u liniji, s tim da je na početku i na kraju linije bio policijski službenik.

Izašli su kroz ulazna vrata zgrade i odvedeni su na drugo mesto.

„Za sada nije utvrđena preteća situacija. Trenutno evakuišemo zgradu“, napisala je policija na Tviteru.

 

Kanadska televizija TVA Nouvelles objavila je ranije danas da se ispred ureda Ubisofta u Montrealu odvija velika policijska akcija.

Na video snimcima koji kruže internetom vidi se veliki broj policajaca naoružanih snajperima i puškama kako su uperili oružje ka zgradi Ubisofta, kompanije poznate po proizvodnji video igrica.

Određen broj zaposlenih je ranije uspeo da pobegne na krov, gde su zabarikadirali vrata.

Na snimcima snimljenim iz helikoptera vidi kako više od deset osoba stoji na krovu zgrade Ubisofta.

Radnik Ubisofta rekao je za CTV Njuz da je kompanija poslala dopis u kojem je zamolila zaposlene koji se nalaze u kancelariji da se sakriju na sigurno i da budu što tiši.

 

Svedok događaja opisao je kako se „sve odvijalo jako brzo“.

„Nešto sam jeo u svom automobilu kada je stiglo petnaestak vozila, izašla je specijalna jedinica“, rekao je Aleksandro Sari i dodao da su specijalci ušli u zgradu, a da se naoružana policija nalazi ispred objekta.

Osim policijskih vozila, na mestu događaja su i kola hitne pomoći, a helikopter kruži oko zgrade.

Ubisoft Montreal, osnovan je 1997. godine kao kanadska podružnica francuske kompanije Ubisoft. Firma stoji iza popularnih video igara kao što su „Prince of Persia: The Sands of Time“, „Assassin’s Creed“, „Far Cry“ i „Watch Dogs“.

Komentari

Vaš komentar