Tajms: Tramp nije platio porez u 10 od prethodnih 15 godina

Svet 27. sep. 202023:56 > 28. sep. 2020 00:08
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Američki predsednik Donald Tramp nije platio porez na dohodak u 10 od poslednjih 15 godina, navodi se u izveštaju Njujork Tajmsa.

Pročitajte još:

Pozivajući se na podatke o prijavi poreza, Njujork Tajms takođe tvrdi da je američki predsednik i 2016. i 2017. platio savezni porez na dohodak u iznosu od samo 750 američkih dolara.

U deset od prethodnih 15 godina uopšte nije platio porez na dohodak – uglavnom zato što je prijavio da je izgubio mnogo više novca nego što je zaradio.

Sada, kako se njegovi finansijski izazovi povećavaju, zapisi pokazuju da on sve više i više zavisi od zarade od preduzeća koja ga dovode u potencijalni, i često direktni, sukob interesa sa predsedničkom funkcijom.

Podaci o prijavi poreza do kojih je Tajms došao, protežu se više od dve decenije. Oni se odnose na Trampa i stotine kompanije koje čine njegovu poslovnu organizaciju, uključujući detaljne informacije iz njegove prve dve godine na mestu predsednika SAD.

Izveštaj dolazi samo dva dana pre nego što se Tramp i bivši potpredsednik Džo Bajden sastanu na prvoj debati uoči novembarskih izbora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar