Tajland promoviše konoplju kao novi zamah u ekonomiji

Svet 08. mar. 202117:01
Podeli:
Foto: Shutterstock

Tajlanđani su pohrlili na izložbu kanabisa u trenutku kada za tom biljkom raste i ponuda i potražnja, jer je vlada odobrila njenu svakodnevnu upotrebu.

Pročitajte još:

Vlada je tokom vikenda održala konferenciju u provinciji Buriram, na severoistoku zemlje, kako bi upoznala javnost sa upotrebom kanabisa i njegovim ekonomskim potencijalima. Posetiteljima su se nudila rezanca, sladoledi i pića napravljeni od konoplje.

Industrijska konoplja rod je kanabisa koji ima veću koncentraciju CBD-a, koji nije psihoaktivan, te u sebi ima vrlo malo psihoaktivnog THC-a.

„Gaje je zvezda u usponu koja će poboljšati kvalitet naših života i vratiti novac u naše novčanike“, rekao je Vitid Saridičaiku, direktor agencije javnog zdravlja Burirama i organizator događaja „Kanabis 360°“, koristeći lokalni naziv za konoplju.

„Ovaj potez će doprineti poboljšanju kvaliteta života i nama i državi“, dodao je.

Pročitajte i:

Tajland podstiče kanabis kao poljoprivrednu kulturu, a državna farmaceutska kompanija najavila je da će otkupljivati kilogram kanabisa sa 12 odsto CBD-a za hiljadu i po dolara.

Kako prenosi Rojters, zakon omogućuje da se sedam pojedinaca udruži u seosku zadrugu i zatraži dozvolu za proizvodnju konoplje.

Tajland ima tradiciju upotrebe kanabisa u medicini, 2017. godine je legalizovao marihuanu u zdravstvene svrhe i istraživanja kako bi povećao prihode od poljoprivrede.

„U mentalitetu Tajlanđana je da se u ukusnu juhu s rezancima i govedinom treba dodati i konoplje“, rekao je vlasnik lokalnog restorana Sitčičan Vuthifonkun.

„Kanabis neće samo povećati promet naših restorana nego i celog ugostiteljstva. Ljudi će hteti to da probaju“, zaključio je on.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar