Svi momenti kada se Tramp smejao koroni (VIDEO)

Svet 02. okt. 202017:55
Podeli:
Donald Trump
Donald Tramp Foto:EPA-EFE/TANNEN MAURY

Vest da je američki predsednik Donald Tramp pozitivan na koronavirus, kao i njegova supruga Melanija, odjeknula je svetom kao bomba - ne samo zato što se ovim opasnim i smrtonosnim virusom zarazio šef najmoćnije zemlje na svetu, već zato što se Tramp toliko puta rugao i virusu i onima koji su se virusa plašili i od njega se štitili.

Samo dva dana pre nego što je saopšteno da su Tramp i Melanija pozitivni na koronu, predsednik se tokom prve predsedničke debate rugao svom protivniku, demokratskom kandidatu Džou Bajdenu, što uvek nosi masku u javnosti.

Pročitajte još:

Amerika je zemlja koju je korona doslovna raznela i nijedna druga zemlja na svetu nije tako stradala. Moderator prve debate nedavno održane u Ohaju Kris Volas je zato pitao dvojicu kandidara zašto bi Amerikanci trebalo da više veruju jednom ili drugom da će ih iščupati iz koronakrize. Više od 200.000 Amerikanaca je umrlo od koronavirusa i Tramp je svejedno našao za shodno da se ruga Bajdenu što nosi masku.

“Ja ne nosim masku kao Bajden, kad god ga vidite, nosi masku. I kad stoji na sto metara od vas, pojavi se sa najvećom maskom koju sam ikada video”, rekao je Tramp.

Ogroman broj korisnika Tvitera širi teoriju da američki predsednik “lažira” dijagnozu kako bi izbegao nove katastrofalne debate i skrenuo pažnju sa skandala koji je planuo pre nekoliko dana kada je otkriveno da je Tramp godišnji porez na dohodak plaćao 750 dolara. Ipak, najbrojniji su oni koji su predsedniku Trampu poručili da ga je stigla karma, a na Tviteru je od jutros u trendingu hešteg #TrumpHasCovid.

Nedavno je Ameriku potresla i nova knjiga legenadarnog novinara Boba Vudvorda „Bes“ u kojoj je Vudvord otkrio da je Tramp još početkom 2020. znao koliko smrtonosan može biti koronavirus u SAD, ali je namerno obmanuo javnost o ozbiljnosti te bolesti kako ne bi izazvao paniku.

„Unosite svetlost u telo“

Tramp je tokom pandemije iznosio hipotetičke ideje o tome da se “svetlost unese u telo” ili da se upotrebe dezinfekciona sredstva u lečenju koronavirusa, iako je jedna od zdravstvenih stručnjaka Debora Birks rekla da nije upoznata sa primenom svetlosti i toplote u lečenju ovog virusa.

Predsednici zemalja koje zauzimaju prvo i treće mesto na listi država sa najvećim brojem zaraženih na svetu, smejali su se koronavirusu zajedno. Tako se i brazilski predsednik Žair Bolsonaro rugao koronavirusu, a sada ne samo da broji hiljade mrtvih u svojoj zemlji, nego je već tri puta i sam testiran pozitivno na koronavirus.

Tramp je, između ostalog, o koronavirusu na jednom od mitinga rekao i da bolest „praktično nikog ne ugrožava“.

Na društvenim mrežama sada se masovno dele snimci američkog predsednika koji se ruga Hilari Klinton zato što ima upalu pluća, a ujedno koristi i svaku priliku da podseti da je socijalna distanca glupost.

Takođe, Donald Tramp je koronavirus – pored toga što je tvrdio da je Kina kriva za pandemiju jer je pustila virus na Zapad i što je bolest i nazivao „kineskim virusom“ ili „virusom iz Vuhana“ – mnogo puta tvrdio da je kovid „prevara“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar