Svet se pita da li je to Tramp priznao poraz

Svet 15. nov. 202015:57
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis

Američki predsednik Donald Tramp danas je na neki način priznao da je njegov protivkandidat Džo Bajden pobedio na izborima ali je odmah ponovio svoje tvrdnje da su izbori bili namešteni.

Pročitajte još:

„Pobedio je samo zato što su izbori bili namešteni. Posmatračima nije bio dozvoljen pristup, glasove je brojala privatna kompanija radikalne levice ‘Dominion’ sa lošom reputacijom i lošom opremom koja nije mogla ni da se kvalifikuje za Teksas (u kojem sam ubedljivo pobedio!)“, naveo je Tramp.

Ubrzo potom, kao da se predomislio, Tramp se ponovo oglasio na Tviteru.

„On je pobedio samo u očima lažnih medija. Ne priznajem nikakav poraz. Dug je put pred nama. Ovo su bili namešteni izbori“, rekao je on.

Inače, ovo nije prvi put da Tramp optužuje „Dominion“ koji koristi softver koji su pravili srpski programeri za krađu glasova.

Trampove optužbe prihvatile su kao istinu desetine hiljada korisnika društvenih mreža – a mahom su to oni naklonjeni Trampu i skloni generalno širenju neproverenih informacija – koji su odmah počeli da dele objave o tome da u ovoj kompaniji učešće imaju istaknute ličnosti Demokratske stranke poput Klintonovih i liderke demokratske većine u donjem domu američkog Kongresa SAD, što nije istina, kao i da je reč o velikoj prevari u kojoj su učestvovali srpski inženjeri.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar